50+ Mobiel Blog

Zo werkt whatsapp op je tablet!

Geschreven door Lindsay Trouborst | Nov 26, 2021 1:28:56 PM

 

Tegenwoordig kan niemand meer zonder, Whatsapp. Even makkelijk snel een berichtje sturen naar je familie of vrienden. Onmisbaar dus. We hebben het allemaal op onze telefoon staan, maar wist je dat je whatsapp ook kan gebruiken op je tablet? Op een groter scherm dus makkelijk leesbaar die appjes!

 

Whatsapp via browser

Een eerste manier om whatsapp te gebruiken op je tablet is via de browser met Whatsapp Web. Dit is gelijk ook de makkelijkste en de beste manier. Whatsapp Web lijkt heel erg op hoe whatsapp er op je telefoon uitziet. Het enige is dat je je telefoon er wel altijd in de buurt moet houden.

Hoe gebruik je whatsapp via de browser? Volg daarvoor de volgende stappen:

  1. Open internet op je tablet
  2. Navigeer naar www.whatsapp.com
  3. Er komt een scherm naar voor met een QR Code, hier heb je je telefoon voor nodig
  4. Open de whatsapp app op je telefoon en navigeer naar het instellingenmenu
  5. Klik dan op ‘WhatsApp Web/Desktop’
  6. Klik op ‘OK’, je camera wordt nu aangezet
  7. Scan met je telefoon de QR Code op je tablet
  8. Je tablet is nu gekoppeld aan de whatsapp van je telefoon!

WhatsApp app 

Een andere manier op whatsapp te gebruiken op je tablet is met de officiële app. Het is alleen wat onhandiger dan via web. Je kan namelijk niet tegelijk op je tablet en telefoon ingelogd zijn op dezelfde app en hetzelfde nummer. En aangezien je je tablet niet overal mee naartoe neemt is het makkelijker om ingelogd te zijn op je telefoon.

Mocht je toch de app willen installeren op je tablet kan dat natuurlijk altijd. Bij het inloggen stuurt de app een verificatiecode naar je telefoon. Wil je een nieuw nummer gebruiken op je tablet? Zorg er dan voor dat de tablet een simkaart ingang heeft zodat je hier de simkaart in kan doen.

 

Whatsapp via Tablet Messenger

Het enige vervelende aan WhatsApp via het web is dat je continue in je browser moet zijn en er naar toe moet gaan om berichten te zien en te typen. Er is een manier om dit makkelijker te doen! Tablet Messenger is een app voor op je Android tablet. Het is mogelijk om in deze app je whatsapp account toe te voegen, dit gaat precies op dezelfde manier als dat dat bij Whatsapp Web moet. De pluspunten van deze app zijn dat je hier wel meldingen krijgt en je makkelijk en snel berichten verstuurd.