zoeken
menu
sluiten

Wifi gebruiken in het buitenland? Dit moet je weten.

 

harry_404
clock
Leestijd: 2 minuten

 

Als je op reis gaat naar het buitenland, is een goede internetverbinding vaak onmisbaar. Of je nu contact wilt houden met het thuisfront, werkgerelateerde zaken moet afhandelen of gewoon wilt genieten van je favoriete online content. In deze blog vertellen we je alles over het gebruik van wifi in het buitenland, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

 

Waarom wifi gebruiken in het buitenland?

Wifi is een voordelige en handige manier om verbonden te blijven als je in het buitenland bent. In tegenstelling tot mobiele data, die vaak duur kan zijn vanwege roamingkosten in zone 2 t/m 4 landen. Wifi is in veel gevallen gratis of veel goedkoper. Hier zijn enkele redenen waarom je wifi zou willen gebruiken tijdens je reis:

 • Kostenbesparing: Voorkom hoge roamingkosten.
 • Toegankelijkheid: Beschikbaar op veel locaties.
 • Hogere snelheden: Vaak sneller dan mobiele netwerken.

Waar vind je gratis wifi?

Het vinden van gratis wifi is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Hier zijn enkele plekken waar je meestal gratis wifi kunt vinden:

 • Hotels en accommodaties: De meeste hotels bieden gratis wifi aan voor hun gasten. Controleer dit vooraf bij je boeking.
 • Cafés en restaurants: Veel eetgelegenheden bieden gratis wifi aan hun klanten. Vaak hoef je alleen om het wachtwoord te vragen.
 • Luchthavens en treinstations: Grote stations of wachthallen bieden meestal gratis wifi aan reizigers.
 • Openbare bibliotheken en parken: In sommige steden kun je gratis wifi vinden in openbare ruimtes zoals bibliotheken en parken.

Zo gebruik je veilig Wifi

Je kent het wel, je bent op vakantie, je komt aan bij je resort en je krijgt het kaartje met daarop de wifi code direct voor je geschoven. Ideaal natuurlijk! Maar een openbaar wifi-netwerk gebruiken gaat nooit helemaal zonder risico’s. Of je nu een wachtwoord gebruikt of niet. Zodra je inlogt op een openbaar wifi-netwerk, kan een hacker toegang krijgen tot je apparaat en daardoor tot je persoonlijke en belangrijke gegevens. Je kunt de risico’s echter wel beperken. Hieronder staan een aantal tips hoe je dit kunt beperken. 

 • Vermijd privacygevoelige dingen: Doe geen online bankzaken of andere gevoelige transacties via openbare wifi.
 • Gebruik apps: Apps zoals Instagram en Facebook maken gebruik van een beveiligd netwerk. Hierdoor kunnen mogelijke hackers niet zien wat jij verstuurt of doet op je apps. Zorg er dus voor dat je altijd op apps dingen doet in plaats van op een browser. 
 • Update je telefoon: Zorg dat je altijd de laatste updates van je telefoon hebt geïnstalleerd zodat alle beveiligingen up-to-date zijn! 
 • Check de URL als je op internet gaat: Mocht je een rare website tegenkomen of het niet vertrouwen kun je altijd even de URL bekijken en controleren op gekke spelfouten. Daarnaast kun je zien of er een slotje staat in het adresbalk. Als er een slotje staat, is het sowieso goed. Staat er een rood slotje of staat er helemaal niks, log dan niet in.

Gerelateerde blogs