50+ Mobiel Blog

Onbekend 06-nummer, Hoe kom ik er achter wie het is?

Geschreven door 50plusMobiel | Nov 26, 2021 2:46:28 PM

 

We hebben het allemaal wel eens, een gemiste oproep van een nummer dat je niet kent. Waarschijnlijk begin je al snel te twijfelen. Ging het om iets belangrijks? Was het een verkooppraatje van een callcenter? Of was het gewoon een broekzakbelletje? Terugbellen wil je ook niet altijd aangezien er tegenwoordig veel phishing telefoontjes rondgaan. Maar wie heeft dan toch gebeld? Op deze manieren kan je daar achter komen!

 

Via Google

Google is natuurlijk de meest voor de hand liggende optie. Vul het nummer in in de zoekbalk, er komen nu een aantal resultaten naar boven. Vaak zijn dit pagina’s waar meerdere nummers worden weergeven en er duidelijk wordt wie er gebeld heeft. Je kunt hier ook reacties terugvinden van andere mensen die gebeld zijn door dit nummer. Zo kan je makkelijk terugleiden of het bijv. een telemarketing bedrijf is geweest dat gebeld heeft.

Via WhatsApp

Voeg het nummer toe in je contactenlijst en zoek het op via je eigen WhatsApp. Vaak maken mensen gebruik van WhatsApp en hebben ze een profielfoto toegevoegd aan hun account. Je kunt op deze manier dus misschien uitvinden wie er gebeld heeft door te kijken naar de profielfoto van WhatsApp. Zie je geen foto? Je kan dan eventueel een berichtje sturen om er achter te komen wie er gebeld heeft. 

Via Facebook

Veel mensen hebben hun nummer gekoppeld aan hun Facebook account. Typ het nummer in in de zoekbalk en misschien komt wel degene naar boven die jou gebeld heeft. Handiger dan WhatsApp, bij Facebook krijg je namelijk bij een open account veel meer foto’s en informatie te zien over die persoon.

Terugbellen

Nog een andere manier is gemakkelijk het nummer terugbellen. Zie je dat het een buitenlands nummer is? Bel dan zeker niet gelijk terug! Het kan vaak voorkomen dat dit phishing telefoontjes zijn. Die zijn niet veilig en kunnen zorgen voor hoge telefoonkosten. Iets om mee op te letten dus!

Als je erachter bent gekomen welk 06-nummer je heeft gebeld dan kun je diegene natuurlijk gewoon terugbellen. Was het een ongewenst nummer, en blijft diegene maar spammen? Dan kan je het telefoonnummer ook blokkeren. In de blog telefoonnummers blokkeren vertellen we je daar meer over!