50+ Mobiel Blog

Tips om je telefoon weer sneller te maken

Geschreven door 50plusMobiel | Jan 14, 2022 3:56:03 PM

 

Is jouw telefoon de laatste tijd ook zo traag? Wist je dat er een aantal manier zijn om je telefoon weer een stukje sneller te maken? Volg de volgende tips en hij werkt weer als nieuw!

 

Naarmate je telefoon ouder wordt en je hem langer in gebruik hebt kan je gaan merken dat je telefoon langzamer gaat reageren op bepaalde acties. Dit zit niet alleen tussen je oren maar kan ook echt daadwerkelijk waar zijn. Hieronder een aantal manieren om je telefoon een boost te geven zodat die weer iets sneller zal gaan werken:

  1. Houd een grote app schoonmaak
    En dan bedoel ik niet in huis of letterlijk een schoonmaak van het apparaat, maar van het geheugen van je telefoon. Ga langs alle apps, zijn er apps die je niet meer gebruikt en dus verwijderd kunnen worden? Of zijn er simpelweg apps die niet van groot belang zijn en dus eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Apps kunnen namelijk ook wanneer ze uitstaan op de achtergrond gebruik maken van de rekenkracht van je telefoon.

    Dit geldt trouwens ook voor geanimeerde live wallpapers. Je kan deze dus het beste ook achterwege laten wil je dat je telefoon wat sneller reageert. 

  2. Maak ruimte vrij in je geheugen
    Dit kan natuurlijk door apps te verwijderen. Maar kijk ook eens naar je foto’s en video’s. Een groeiend aantal hiervan kan namelijk snel zorgen dat je geheugen vol raakt het het systeem van je telefoon vrijwel niks meer kan. Het systeem heeft namelijk een x aantal gigabyte vrije ruimte nodig om zo optimaal mogelijk te werken. 

  3. Fabrieksinstellingen
    Nog een manier wat er voor kan zorgen dat je telefoon weer iets sneller gaat werken is om de instellingen terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je dit doet alles op je telefoon wordt gewist en je begint alsof je de telefoon net hebt gekocht. Zorg dus dat alles wat je wilt bewaren extern opgeslagen is, bijv. op je laptop. 

Soms is het trager worden van je telefoon onvermijdelijk. Dit kan liggen aan hoe oud je toestel is. Zorg altijd goed dat je toestel up to date is met updates en schoon je telefoon 1 keer in de zoveel tijd helemaal op. Zo zorg je ervoor dat je telefoon zijn snelheid behoudt.