50+ Mobiel Blog

Hoe krijg ik internet op mijn TV?

Geschreven door 50plusMobiel | Nov 25, 2021 2:12:16 PM

 

Liever je favoriete serie of film via de tv kijken in plaats van je computer, laptop of telefoon? Tegenwoordig is dat met veel tv’s mogelijk! Er zijn verschillende manieren om internet te krijgen op jouw televisie, we leggen hieronder een aantal daarvan uit:

 

Via Xbox of Playstation

Wist je dat je via een Xbox of Playstation ook kan streamen naar de TV? Deze is namelijk aangesloten op het netwerk. Het enige wat je hoeft te doen is de apps downloaden van de streamingdienst (Netflix, Videoland, Prime Video, Disney+ etc.), inloggen en je kan je favoriete film of serie kijken!

Google Chromecast

De eerste manier om internet op je tv te krijgen is via een Google Chromecast. Om de Google Chromecast te kunnen installeren heeft je tv wel een HDMI-aansluiting nodig. De Google Chromecast kun je bij het installeren aansluiten op de wifi bij jou thuis.

Het volgende wat je moet doen is de apps van de streaming platformen waar jij jouw serie of films kijkt (Netflix, Videoland, Prime Video, Disney+ etc.) downloaden op jouw telefoon. Bij het afspelen is het dan mogelijk om op het chromecast icoontje te klikken en dan streamt die de serie of film naar jouw tv.

Apple TV

Wanneer je meer apparaten van Apple in huis hebt, en erg tevreden bent over de functionaliteiten en de kwaliteit dan is het zeker een optie om te kiezen voor Apple TV.

Apple TV lijkt een beetje op de nieuwe Google Chromecast (welke nog niet te gebruiken is in Nederland). Net als de Google Chromecast dient deze aangesloten te worden via de HDMI-aansluiting. Het verschil is dat bij Apple TV je het apparaat bedient met een afstandsbediening. Het is ook mogelijk om de Apple TV te besturen met je telefoon, hiervoor dient het wel op hetzelfde wifi netwerk aangesloten te zijn.

Ook bij deze mogelijkheid werk je met apps. Je kan ze dus vanaf je telefoon naar de TV streamen of kiezen uit de apps die al op de Apple TV staan. 


Smart tv aansluiten op internet via wifi

Met een smart tv heb je geen Chromecast of spelcomputer nodig om internet op je tv te krijgen. Echter sluit het een het ander niet uit, met een smart tv raden wij alsnog aan om gebruik te maken van een Chromecast of Apple TV omdat een smart tv vaak niet zo soepel en makkelijk werkt. Toch kun je hieronder lezen hoe je een smart tv aansluit op het internet.

Jouw smart tv aansluiten op internet verschil per merk, model en het besturingssysteem van je televisie. Het aansluiten van de wifi is gelukkig voor veel smart tv's ongeveer hetzelfde:

  1. Druk op de smart tv knop (op afstandsbediening van tv)
  2. Ga naar instellingen
  3. Kies netwerk
  4. Kies verbinden met wifi
  5. Selecteer het juiste wifi netwerk
  6. Voer het juiste wifi wachtwoord in.