50+ Mobiel Blog

Zo zit dat; Bellen en internetten in het buitenland

Geschreven door 50plusMobiel | Jan 6, 2022 3:50:31 PM

 

Op vakantie naar het buitenland. Toch wel handig dat je gebruik kunt maken van je internet, want hoe vind je anders de juiste weg naar dat leuke plekje zonder navigatie? Of hoe vind je anders de leukste hotspots om te eten bij jou in de omgeving? Maar hoe zit het eigenlijk met internet in het buitenland en waar moet je allemaal opletten? In deze blog vertellen we het jou allemaal!

 

Roaming

We kennen het allemaal, het wel gezegde sms’je wanneer je de grens overgaat van je provider met daarin de tarieven die gelden binnen het land waar je op dat moment bent. Jouw simkaart maakt op dat moment verbinding met een van de lokale mobiele netwerken in dat gebied. Je kan dus gewoon gebruik maken van het netwerk op plaats van bestemming, het dataverkeer loopt namelijk via het lokale netwerk en wordt doorgestuurd naar jouw Nederlandse mobiele netwerk. Dit doorsturen wordt roaming genoemd. 

Roaming houdt dus kort gezegd in dat je gebruikt maakt van een ander netwerk dan die van jouzelf om te kunnen bellen en internetten. Sinds 2017 is het zo dat je niet meer betaalt voor het roamen in de EU. Je kan dus overal kosteloos (op je eigen vaste tarieven na) gebruik maken van een lokaal netwerk. Zet daarom je roaming gewoon aan. Ga je buiten de EU reizen, dan gelden er dus wel extra kosten voor gebruik van internet, bellen en sms’en. 

 

Reizen buiten de EU

Ga je op vakantie buiten de EU? let dan op de volgende punten om te zorgen dat je niet met torenhoge telefoonkosten terugkomt van vakantie:

  • Zet je internet uit wanneer je het niet gebruikt.
  • Zet je dataroaming uit, anders worden er continue berichten gedownload.
  • Gebruik zoveel mogelijk apps offline (bijv. plattegronden).
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van WIFI spots.
  • Maak tijdelijk gebruik van een lokaal goedkoop abonnement.
  • Wordt je gebeld door iemand uit Nederland? Let dan op, jij betaalt te kosten. Probeer bellen via Whatsapp of Skype om dit voor te zijn.

Meer weten over de tarieven van 50+ Mobiel in het buitenland? Bekijk dan deze pagina.