50+ Mobiel Blog

Anonieme bellers tegengaan? Volg deze tips!

Geschreven door 50plusMobiel | Dec 3, 2021 2:58:03 PM

 

Word je continue lastig gevallen door anonieme bellers? Of zijn er bedrijven die jou vaak anoniem bellen en wil je dit liever niet meer? Er is een manier om te zorgen dat ze jou niet meer kunnen bereiken! Lees verder voor de uitleg.

 

Een anonieme beller?

Een anonieme beller kan vaak als erg vervelend worden ervaren. Het is iemand die belt zonder dat je de naam of het nummer kunt zien. Hierdoor kun je dus niet herleiden wie er belt, dus kan het zomaar zijn dat het een callcenter is die jou van alles willen verkopen of iemand die kwaad wilt.

Hoe te voorkomen?

Voorkomen dat ze jou anoniem kunnen bellen? Ik zal je een aantal tips geven over hoe je kan voorkomen dat mensen jou anoniem gaan bellen of kunnen bellen.

  • Wees zuinig
    Ga zorgvuldig om met je telefoonnummer, vul het niet in op elk invulformulier of winactie op social media waar je niet zeker weet of het wel echt een reel bedrijf is. En geef je nummer al helemaal niet aan mensen of bedrijven die uit zijn op het verkopen van producten of services aan jou.

  • Bel-me-niet Register
    Wil je vooral niet dat mensen jou kunnen bereiken voor het verkopen van diensten of producten, bedrijven met commerciele doeleinden. Schrijf je dan bij het Bel-me-niet Register. De desbetreffende bedrijven mogen jou namelijk niet bellen als je op deze lijst staat. Uitzondering: heb je zelf aangegeven open te staan voor een belletje van een bepaald bedrijf, dan mag deze je natuurlijk wel bellen.

  • Bel Control App
    De Bel Control App is er voor Android gebruikers. De app blokkeert anonieme oproepen waardoor je deze dus niet meer kunt ontvangen. Voordeel: Telemarketing bedrijven kunnen jou niet meer bereiken. Nadeel: de app ziet geen verschil tussen ongewenste anonieme belletjes en anonieme belletjes die wel gewenst zijn. Het ziekenhuis of de dokter bijvoorbeeld kan wel eens anoniem bellen. Heb je een Iphone, dan is de app ‘TrapCall’ een soort gelijke app.

  • Truecaller App
    Truecaller is een app voor zowel iOS als Android smartphones. De app is bedoeld om anonieme bellers tegen te gaan. Het houdt een database bij van nummer die je ongewenst gebeld hebben of reclameberichten sturen. Je kunt daarnaast ook zelf nummers toevoegen, ook kan het sommige onzichtbare nummers herkennen.