50+ Mobiel Blog

Vliegtuigmodus, zo werkt het!

Geschreven door 50plusMobiel | Nov 26, 2021 2:07:58 PM

 

Vliegtuigmodus op je telefoon, een hele handige en soms noodzakelijke functie. Je kan het gebruiken in verschillende situaties; denk aan: Wanneer je in het vliegtuig zit, je batterij bijna leeg is of wanneer je even niet gestoord wilt worden. Maar wat kan je nog met je telefoon wanneer die op vliegtuigmodus staat?

 

Vliegtuigmodus?

Allereerst vliegtuigmodus, wat is dat? Een paar jaar geleden was het verplicht je telefoon, tablet of andere mobiele devices uit te zetten in het vliegtuig. Dit omdat de signalen die je mobiele apparaten afgeven konden zorgen voor problemen in het besturingssysteem van het vliegtuig. 

Wanneer je telefoon of een ander apparaat in vliegtuigmodus staat, geeft het geen signalen meer af. Toch kun je wel gewoon gebruik maken van je mobiele devices, je staat dan alleen in een soort 'offline' modus. Het voordeel hiervan is dat je telefoon ook veel minder energie verbruikt. Dus als je een keer onderweg bent en geen oplader bij je hebt. Kun je de batterij van je telefoon langer mee laten gaan met de vliegtuigmodus. 

 

Maar wat kan je er wel nog mee wanneer vliegtuigmodus aan staat? 

Muziek afspelen
Wanneer je muziek gedownload hebt op je telefoon kan je dit gewoon nog luisteren. De muziek kan je downloaden op de musicplayer van jouw telefoon of via Spotify. Let op: maak je gebruik van Spotify en is je muziek niet gedownload? Dan kan je het niet afspelen in vliegtuigmodus. Spotify moet namelijk dan gebruik maken van het internet om de muziek alsnog te downloaden.

Spelletjes spelen
Spelletjes die voorafgaand zijn gedownload kan je ook gewoon blijven spelen in het vliegtuig. Maar let op; ook spelletjes die gebruik moeten maken van het internet om gegevens op te halen, kunnen niet worden gespeeld in vliegtuigmodus.

Boek lezen/ film kijken
Download voorafgaand een boek, serie of film op je telefoon. Deze kan je dan in vliegtuigmodus lezen of bekijken. Mocht je in het vliegtuig zitten dan gaat de tijd ook nog eens sneller!

Niet storen?
Sommige mensen vinden het fijn om vliegtuigmodus aan te zetten als ze niet gestoord willen worden. Omdat je geen signaal hebt krijg je ook geen berichten binnen. Ons advies is echter om de Niet-storen modus aan te zetten op je telefoon of tablet. Zo krijg je wel de berichten binnen, maar krijg je hier geen melding van. Zo ben je bijvoorbeeld met een noodgeval niet helemaal onbereikbaar.

Hoe zet je vliegtuigmodus aan?

Je vliegtuigmodus aanzetten gaat heel gemakkelijk via de instellingen van jouw telefoon. Zoek in de instellingen naar vliegtuigmodus en klik op aanzetten.