50+ Mobiel Blog

Hoe kan ik gemakkelijk de Corona Check app gebruiken?

Geschreven door 50plusMobiel | Nov 24, 2021 2:48:51 PM

 

Vanaf 25 september is het verplicht om een geldig vaccinatiebewijs, testbewijs of bewijs van herstel te laten zien bij entree van evenementen, restaurants en andere openbare ruimtes. Maar hoe kan ik gemakkelijk die app gebruiken? Een handige uitleg voor het gebruiken en installeren van de app op jouw mobiele telefoon!

We snappen dat het gebruik van een digitale app niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Daarom helpen wij u door middel van dit artikel een stukje op weg.

Spontaan een avond uiteten of naar het theater, het leven zonder corona lijkt ver weg. Gelukkig is er steeds meer mogelijk, maar ook hier zitten regels aan. Om te zorgen dat alles veilig en volgens de regels verloopt heeft de overheid de ‘corona check app’ ontwikkeld. Een digitale app waar het mogelijk is jouw vaccinatie-, test- of herstel bewijs te tonen.

CoronaCheck Downloaden
De CoronaCheck app is te downloaden in de Google Play Store (android) of App store (iOS). Wanneer je de app gedownload hebt kun je heel gemakkelijk een QR-code aanmaken voor jouw vaccinatie-, test- of herstel bewijs. Bij het aanmaken van de QR-code ontvang je er 2: een Nederlandse QR-code en een internationale QR-code.

Stappenplan
We hebben een kort stappenplan uitgewerkt om zo goed mogelijk te helpen:
Stap 1: Download de app in de play of app store.
Stap 2: Open de app
Stap 3: Je krijgt nu alle algemene info te zien over de app. Tik op ‘volgende’.
Stap 4: Na deze informatie verschijnt de privacyverklaring. Ze geven hierin aan dat privacygevoelige gegevens niet worden opgeslagen. Tik hierna op ‘ik heb de privacyverklaring gelezen en begrijp hoe de app met mijn gegevens omgaat’.
Stap 5: Je komt nu in het overzichtsscherm, tik op ‘bewijs toevoegen’.
Stap 6: Lees de tekst goed door en kies de optie die u toe wilt voegen: Een testbewijs, herstel bewijs of vaccinatiebewijs. 
Stap 7: Hierna dient u in te loggen met uw DigiD. Doe dit via een sms of via de DigiD-app.
Stap 8: De Vaccinatie-, herstel- of testgegevens worden nu geladen in de app. Tik hierna op ‘maak QR-Code’.
Stap 9: Het bewijs verschijnt nu vanzelf in de app.

Uw corona bewijs gebruiken
Bent u ergens waar u uw bewijs van vaccinatie, herstel of test moet laten zien? Op dan de app, tik op ‘bekijk QR’. De code wordt nu zichtbaar en u kunt hem laten scannen voor toegang.

Naast de QR-code is het belangrijk ook altijd een geldig legitimatiebewijs bij u te dragen. U kunt namelijk gevraagd worden om zich te legitimeren. 

Ben u in het buitenland en wordt er gevraagd naar de QR-code? Open dan uw app en schakel over naar het internationale tabblad. Hier vind u de internationale code.